Egészségvédelmi és Fittségi Kistérségi Program

Magyarország Európa legtúlsúlyosabb országa és az anyagcsere megbetegedésekben szenvedő betegek száma is meredeken emelkedik, ráadásul ezen kórképek szorosan összefüggenek az elhízás szövődményeivel.

Megcáfolhatatlan tudományos és orvosszakmai bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a fenti tendencia megállítható lenne a legnagyobb kockázatnak kitett 45-65 éves korosztály mozgásélményének életmódszintű javításával.

A hazai lakosság testösszetételének és egészségének javításáért idén tavasszal indítottuk el új szakmai programunkat - egy országos és Guinness rekordkísérletbe ágyazva (Részletek és eredmények: ITT).

Az első   – hivatalosan is rekorderré vált –  csoport eredményei és tapasztalatai alapján dolgoztuk ki és indítottuk el a Testnevelési Egyetemmel közösen azt az országos modellt, amely széleskörű orvosi ellenőrzés alatt álló mozgásterápiás és diéta programot biztosítana mindazok számára, akiknek az orvosi fitnesz szakmailag indokolt lehet!

A programot első körben kistérségi szerveződésekben indítjuk el, amelynek első állomásai Budapest agglomerációs területe.

Magunk részéről ezt a célkitűzést teljesen térítésmentes szűrőprogramokkal, orvosi és fittségi mérésekkel, személyes mozgásterápiás és diétás ajánlásokkal támogatjuk, sőt a helyi – szakmailag erre felkészült - fitnesztermekkel való együttműködésünk révén ingyenes belépőkkel is segítjük a résztvevőket.

A csatlakozott kistérségek és egészségügyi / fitnesz centrumok listáját folyamatosan bővítjük, ennek pontos részleteit rendszeres közzétesszük és frissítjük.

A program "tipikus résztvevői", a 40-65 éves korosztályból azon személyek köre, akik:

  • Egészségügyi kockázattal rendelkeznek (magas vérnyomás, emelekedett koleszterin szint, cukorbetegség, metabolikus szindróma, dominálóan hasi típusú elhízás, stb.) és eddig főleg inaktív életmódot folytattak;
  • Már kialakult betegségekben, szövődményekben szenvednek (infarktus-, agyér eredetű történések, érszűkület, vénás betegségek, gerincfájdalmak, ízületi gyulladások, csontritkulásos panaszok, stb.) és a mozgásterápia / fitness nem ellenjvallat, sőt állapotán jelentősen javítani képes - erről szakembereink a háziorvossal és kezelőorvossal konzultálva együttesen döntenek!)
  • Diétás nehézségekkel küzdők (inzulinrezisztencia, anyagcsere betegségek, PCOS, pajzsmirigy betegségek, stb.).

A program legfontosabb szakmai elemei (teljesség igénye nélkül):

Precíziós testösszetétel mérés, elemzés

Fittségi / egészségügyi mérések (pulzusmegnyugvás, izpmerő tesztelés, véroxygén szállítási kapacitás, stb.)

Mérési adatok elemzése

Mozgásterápiás ajánlások, gyakorlat tervek az egyéni eredmények alapján

Diéta alkalmasság felmérése, besorolása

A gyakorlatsémák betanítása, precíz végrehajtásuk ellenőrzése (!)

Oktató előadások (étkezés, fitnesz, stresszcsökkentés, műszeres támogatás, életmód)

Orvosi Diéta és Mozgásterápiás Teamünk különleges jártasságot szerzett a fenti állapotok, kórképek speciális tervezése, ellátása és gondozása tekintetében!

A programban való részvétel házi- és/vagy szakorvosi ajánlás esetén térítésmentes, ennek költségeit átvállaljuk, a jelentkezők méréseit, tervkészítését és oktatását a jelentkezések sorrendjében és/vagy egészségügyi indokoltáságok, sürgősségek figyelembevételével hajtjuk végre.

Az orvosi ajánláshoz szükséges formanyomtatványokat, valamint a további tudnivalókat a regisztráció után küldjük el a résztvevők számára!

Figyelem! A regisztráció nem jelent részvételi kötelezettséget, ugyanakkor a szervezők is fenntartják jogukat ahhoz, hogy a térítésmentes részvételről egészségügyi / orvosi indokok alapján a személyes konzultációs során döntsenek véglegesen!

A programhoz való csatlakozás (részvételi szándék jelzése) az oldal alján megtalálható box regisztrációs mezőjében lehetséges.

Amennyiben települése még nem csatlakozott a programhoz, akkor jelezze számunkra és felvesszük a kapcsolatot az illetékes helyszínekkel!

A programhoz szakmai okokból csatalkozni kívánó orvoskollégák, egyéb szakemberek, intézmények a bal oldali sávban, külön boxban tehetik meg regisztrációjukat.

A program hivatalos startjáról az ATV Start Plusz műsora készített többek között interjút, amit IIT tud megtekinteni:

https://www.atv.hu/videok/video-20171005-fogyjunk-egyutt-fogyasi-vilagrekordra-keszulnek-magyarorszagon

Köszönjük jelentkezését.

További információk - office@medicalfitness.hu 

Kistérségi Egészségvédelmi és Fittségi Program résztvevői regisztráció

Kérjük, adja meg al alábbi adatokat az előzetes regisztráció érdekében