Medical fitness speciál kurzus: orvosok és trénerek egy csapatban - kizárólag nálunk !

Figyelem! Tanfolyam ismétlés!

Az első tanfolyamra való túljelentkezés miatt az alapozó kurzus work-shopot a 2019. június 08-09-i hétvégén megismételjük!

Itt vehetnek részt azok akik lemaradtak az előzőről, akik a párhuzamos képzések (Polar tanfolyam, Fitness Akadémia)  miatt kérték az oktatás megismétlését és korlátozott számban még új érdeklődő is jelentkezhetnek a kurzus II-re!

A mozgásterápia végre az orvosi gyakorlat fókuszába került.

Egy új megatrend van születőben - a 'medical fitness' nemzetközi sikere immár hazánkban is egységbe kényszeríti az ambuláns rehabilitáció (orvosi oldal) és a fitness iparág szereplőit, tudását.

Az egymásra utaltság egyben hatalmas lehetőségeket is hordoz - tájékozódjon mindezekről a szakma legjobbjaitól, egy szuperintenzív két plusz egy napos kurzus keretében.

Ismeri a genetikai alapú edzéstervezés és súlykontroll fortélyait? Kíváncsi az iparág csúcstechnológiai megoldásaira - 3 D távoli edzésmenedzsment + orvosi adatstreaming valós idejű telemetriás értékelés párosára?

Ha kedvet kapott köztünk a helye, a folytatásban már együtt dolgozhatunk...

Figyelem!

A Fitness Akadémia és a MediFitness Központ között kialakuló együttműködés keretében az Akadémia által szervezett (OKJ-s) alaptanfolyamokon végzett hallgatók 50%-os, bármely más (specialista) képzésük résztvevői 25%-os kedvezménnyel vehetnek részt a kurzusunkon!

Továbbá kamarai tagsággal rendelkező gyakorlóorvos kollégákat, a MediFitness VIP Igazolvánnyal, kedvezménykóddal rendelkező partnereink (Polar Hungary,  DNA Plus, stb.) ügyfeleit is megilleti a 25%-os kedvezmény!

<<== Regisztráció a baloldali boxban lehetséges!

Az orvostudomány mozgásterápiával kapcsolatos álláspontja jelentős változásokon megy keresztül, az utóbbi évek kutatásai már olyan akut kórképek rehabilitációjában is fókuszba helyezték a kontrollált testmozgás szerepét, amelyekben korábban kifejezett tiltás érvényesült – többek között a legfrissebb nemzetközi stroke és szívelégtelenség ellátási guideline-ok is a mielőbbi intenzív testedzést szorgalmazzák!
A korábbi évtizedek túlzottan óvatos attitűdjét felváltották a magas intenzitású intervallum edzések és a rezisztencia tréningek mindennapos mozgásba történő beillesztésének erős evidencia-szinttel rendelkező ajánlásai.

Nehézséget okoz ugyanakkor az intézményi rehabilitáció és az edzőtermi (pláne otthoni) környezetben folytatott testmozgás orvosi kontrollja közötti kapcsolat hiánya. a szakorvosok és a fitnesz szakemberek célja, kompetenciája nem fedi át a „posztrehabilitációs mozgásterápia” igényeit.

A ’medical fitness’ az egyik olyan alternatív modell, amely a rehabilitáció, a fitness és a metabolikus szemléletű orvoslás „aranymetszetében” elhelyezkedve képes áthidalni az orvosszakma és a testneveléstudomány közötti kompetencia határokat.

A fenti problémakör motiválta a 'medical fitness' kurzusaink létrejöttét, amelyekben hazánkban egyedülálló módon egy tanfolyam, közös oktatás keretében foglalkozunk orvoskollégákkal és fitness trénerekkel!

Az elmúlt 8 év eredményeinek tükrében most ennek a tudásnak az eszenciáját  szeretnénk az érintett szakterületeken tevékenykedő kollégák számára tudományos igénnyel bemutatni és saját szakterületen alkalmazható módon átadni.

<<== Regisztráció a baloldali boxban lehetséges!

Alapozó szakmai workshop (speciál kurzus)

  • Kétnapos hétvégi képzés a legfontosabb ismeretekről
  • Három részre bontott tematika:

   - 1. nap délelött: alapozó orvosi és egészségügyi ismeretek fitnesz edzők, testnevelési szakemberek részére (rizikó becslés és stratifikáció; célérték menedzsment; metabolikus megközelítésű kórképek; kritikus kardiovaszkuláris és mozgászervi betegségek; leletek, zárójelentések értelmezése és mozgásterápiás következményei; indikációk és ellenjavallatok, stb.)

   - 1. nap délután: alapozó fitness és mozgásterápiás ismeretek orvosok részére (edzéselmélet / edzésmódszertan alapjai; rezisztencia- és állóképességi edzés tesztek; fittség műszeres és laboratóriumi monitorozása; fitness eszközpark; edzés tervezés a gyakorlatban, fitness edzések irányítása, stb.)

   - 2. nap: összevont oktatás az orvosok és trénerek részére (integrált szemléletű beteggondozás és fizikai tréning; rezisztencia- és állóképességi módszerek plusz a kritikus gyakorlatok a medical fitness tükrében - előnyök, hátrányok, lehetőségek, korlátok és veszélyek; laborleletek helye és értelmezése a fittségi állapot megítélésében; sportsérülések; terhelés élettan; korszerű sporttáplálkozás - táplálék kiegészítők helye az orvosi fitnesz gyakorlatában és az evidenciák tükrében; mozgásterápiát befolyásoló gyógyszerek és kölcsönhatások; megatrendek és ebből fakadó szakmai és anyagi lehetőségek, MediFitness Központ tanfolyamai és karrierlehetőségek, stb.)

Extra tudás prezentáció - a medical fitness tréningek non plus ultrája:

- HRV- és vegetativ feed back alapú edzésvezérlés és stressz menedzsment

- Fitness tréningek a csúcsvezetők irodájában - üzleti burn out szindróma prevenció mozgásterápiás és neurofeedback módszerekkel

-  Genetikai alapú edzés-, étrend-, szív és érrendszeri prevenciós-, súlykontroll- és egészségtervek készítése

- Csúcstechnológiás orvosi adat-streaming telemetriás edzések 3 dimenziós távoli projekcióval kiegészítve

Az első napos megbontott tematika csak ajánlás, a kurzus hallgatóinak minden szekción jogában áll részt vennie, sőt ezt kifejezetten javasoljuk!

A kurzus tematikáját a szakterület legkiválóbb szakértői állították össze / lektorálták (szakorvosok, medical fitness licensszel rendelkező trénerek és szakterületi specialisták).

A kurzusról a résztvevők számára részvételi igazolást állítunk ki, valamint előjelentkezési jogosultságot és 25%-os kedvezményt biztosítunk a tavaszi 10 napos MediFitness Alaplicensze Tanfolyamra.

A MEGISMÉTELT tanfolyam időpontja: 2019. június 08-09 (szombat-vasárnap) 10.00-17.00-ig

Részvételi díj: 39.000 Ft / fő - amely magában foglalja az oktatási anyagokat is (pdf formátum), amelyet a tanfolyamot követően elküldünk a ténylegesen részt vettek számára.

Fitness Akadémia (FA) jelenlegi és korábbi hallgatóinakm orvosoknak és partnereinknek egyedi kedvezmény:

- Alap (OKJ-s) FA tanfolyamok esetén: 50%

- Bármely más FA (specialista) képzések regisztrált résztvevői + orvosi kamarai tagok + MediFitness VIP Igazolvány tulajdonosok + kedvezménykóddal rendelkező partnereink (Polar Hungary, DNA Plus, stb.) ügyfelei számára: 25%!

Helyszín: Budapest (pontosítás a jelentkezők létszámának függvényében, legkésőbb 2019. április 25-ig).

Figyelem!

Korábbi évek gyakorlatának megfelelően azon jelentkezők esetében, akik legalább 3 személyt már delegáltak a Testzsírcsökkentő Guinness Rekordprogramunk résztvevői közé, a kurzus teljes költségét átvállaljuk!

A kurzus résztvevői egyúttal lehetőséget kapnak az országos rekordkísérlet szakmai stábjába való bekerülésre is.

Opcionális extra - a résztvevők számára, a kurzust követőn gyakorlati bemutató foglalkozást is szervezünk orvosi rehabilitációs osztályon.

100%-os elégedettségi garancia - az orvosi és fitnesz tanfolyamok esetében csak nálunk!

Amennyiben nem volt elégedett a kurzussal, bármely ok miatt nem azt várta amit kapott, a befizetett regisztrációs díjat kérdés nélkül, 100%-ban visszatérítjük Önnek!

Az orvoslás és a testneveléstudomány gyakorlata megállíthatatlanul fonódik egymásba, az erre felkészült szakemberek száma nagyon csekély!

Az egészségfitnesz eme új megatrendje az egész iparágat hamarosan átformálja, az egészségügyi kockázatokkal / betegségekkel rendelkezők hazánkban is kikövetelik az integrált tudást!

Legyen Ön is ennek az új szakterületnek a sikeres művelője, sőt megkerülhetetlen véleményformálója, csatlakozzon hozzánk időben!

<<== Regisztráció a baloldali boxban lehetséges!

Még egy ajándék...

Minden résztvevő egy MediFitness VIP Igazolványt kap ajándékba, amely számos exluzív előnnyel és egyedi kedvezménnyel jogosítja fel tulajdonosát (részletek a tanfolyamon).

MediFitness - Orvosi Diéta és Mozgásterápia Team