Medical fitness speciál kurzus: orvosok és trénerek egy csapatban - kizárólag nálunk !

A mozgásterápia végre az orvosi gyakorlat fókuszába került.

Egy új megatrend van születőben - a 'medical fitness' nemzetközi sikere immár hazánkban is egyeségbe kényszeríti az ambuláns rehabilitáció (orvosi oldal) és a fitness iparág szereplőit, tudásbázisát.

Eme egymásrautaltság hatalmas lehetőségeket is hordoz - tájékozódjon mindezekről a szakma legjobbjaitól, egy szuperintenzív kétnapos kurzus keretében.

Ha kedvet kapott, a folytatásban már együtt dolgozhatunk...

Sőt - most egycsapásra átélheti a karácsonyi ajándékozás meghitt örömét - mert mi lehet értékesebb ajándék az egészségnél....?

 

<<== Regisztráció a baloldali boxban lehetséges!

Az orvostudomány mozgásterápiával kapcsolatos álláspontja jelentős változásokon megy keresztül, az utóbbi évek kutatásai már olyan akut kórképek rehabilitációjában is fókuszba helyezték a kontrollált testmozgás szerepét, amelyekben korábban kifejezett tiltás érvényesült – többek között a legfrissebb nemzetközi stroke és szívelégtelenség ellátási guideline-ok is a mielőbbi intenzív testedzést szorgalmazzák!
A korábbi évtizedek túlzottan óvatos attitűdjét felváltották a magas intenzitású intervallum edzések és a rezisztencia tréningek mindennapos mozgásba történő beillesztésének erős evidencia-szinttel rendelkező ajánlásai.

Nehézséget okoz ugyanakkor az intézményi rehabilitáció és az edzőtermi (pláne otthoni) környezetben folytatott testmozgás orvosi kontrollja közötti kapcsolat hiánya. a szakorvosok és a fitnesz szakemberek célja, kompetenciája nem fedi át a „posztrehabilitációs mozgásterápia” igényeit.

A ’medical fitness’ az egyik olyan alternatív modell, amely a rehabilitáció, a fitness és a metabolikus szemléletű orvoslás „aranymetszetében” elhelyezkedve képes áthidalni az orvosszakma és a testneveléstudomány közötti kompetencia határokat.

A fenti problémakör motiválta a 'medical fitness' kurzusaink létrejöttét, amelyekben hazánkban egyedülálló módon egy tanfolyam, közös oktatás keretében foglalkozunk orvoskollégákkal és fitness trénerekkel!

Az elmúlt 8 év eredményeinek tükrében most ennek a tudásnak az eszenciáját  szeretnénk az érintett szakterületeken tevékenykedő kollégák számára tudományos igénnyel bemutatni és saját szakterületen alkalmazható módon átadni.

<<== Regisztráció a baloldali boxban lehetséges!

Alapozó szakmai workshop

  • Kétnapos hétvégi képzés a legfontosabb ismeretekről
  • Három részre bontott tematika:

   - 1. nap délelött: alapozó orvosi és egészségügyi ismeretek fitnesz edzők, testnevelési szakemberek részére (rizikó becslés és stratifikáció; célérték menedzsment; metabolikus megközelítésű kórképek; kritikus kardiovaszkuláris és mozgászervi betegségek; leletek, zárójelentések értelmezése és mozgásterápiás következményei; indikációk és ellenjavallatok, stb.)

   - 1. nap délután: alapozó fitness és mozgásterápiás ismeretek orvosok részére (edzéselmélet / edzésmódszertan alapjai; rezisztencia- és állóképességi edzés tesztek; fittség műszeres és laboratóriumi monitorozása; fitness eszközpark; edzés tervezés a gyakorlatban, fitness edzések irányítása, stb.)

   - 2. nap: összevont oktatás az orvosok és trénerek részére (integrált szemléletű beteggondozás és fizikai tréning; telemetriás edzések; rezisztencia- és állóképességi gyakorlatok a medical fitness gyakorlatban - előnyök, hátrányok, lehetőségek, korlátok és veszélyek; laborleletek helye és értelmezése a fittségi állapot megítélésében; sportsérülések; terhelés élettan; korszerű sporttáplálkozás - táplálék kiegészítők helye az orvosi fitnesz gyakorlatában és az evidenciák tükrében; mozgásterápiát befolyásoló gyógyszerek és kölcsönhatások; megatrendek és ebből fakadó szakmai és anyagi lehetőségek, MediFitness Központ tanfolyamai és karrierlehetőségek, stb.)

Az első napos megbontott tematika csak ajánlás, a kurzus hallgatóinak minden szekción jogában áll részt vennie, sőt ezt kifejezetten javasoljuk!

A kurzuson a szakterület legkiválóbb szakértői hallhatók (szakorvosok, medical fitness licensszel rendelkező trénerek és szakterületi specialisták).

A kurzusról a résztvevők számára részvételi igazolást állítunk ki, valamint előjelentkezési jogosultságot és 20%-os kedvezményt biztosítunk a tavaszi 10 napos MediFitness Alaplicensze Tanfolyamra.

A tanfolyam időpontja: 2019. január 19-20-a. (10.00-17.00)

Részvételi díj: 29.000 Ft / fő - amely magában foglalja az oktatási anyagokat is (pdf formátum), amelyet a tanfolyamot követően elküldünk a ténylegesen részt vettek számára.

Foglalás: 10.000 Ft., ezzel tudja helyét biztosítani a kurzus résztvevői között.

Helyszín: Budapest (pontosítás a jelentkezők létszámának függvényében, legkésőbb 2019. január 10-ig).

Figyelem!

Korábbi évek gyakorlatának megfelelően azon jelentkezők esetében, akik legalább 3 személyt már delegáltak a Guinness Rekordprogramunk résztvevői közé, a tanfolyam teljes költségét átvállaljuk!

A résztvevők számára, a kurzust követőn gyakorlati bemutató foglalkozást is szervezünk orvosi rehabilitációs osztályon.

100%-os elégedettségi garancia - az orvosi és fitnesz tanfolyamok esetében csak nálunk!

Amennyiben nem volt elégedett a kurzussal, bármely ok miatt nem azt várta amit kapott, a befizetett regisztrációs díjat kérdés nélkül, 100%-ban visszatérítjük Önnek!

Az orvoslás és a testneveléstudomány gyakorlata megállíthatatlanul fonódik egymásba, az erre felkészült szakemberek száma nagyon csekély!

Az egészségfitnesz eme új megatrendje az egész iparágat hamarosan átformálja, az egészségügyi kockázatokkal / betegségekkel rendelkezők hazánkban is kikövetelik az integált tudást!

Legyen Ön is ennek az új szakterületnek a sikeres művelője, sőt megkerülhetetlen véleményformálója, csatlakozzon hozzánk időben!

A regisztráció során kérjük, jelezze számunkra, hogy a kurzuson megszerzett információk birtokában van-e kedve csatlakozni csapatunkhoz és már a 2019-es tavaszi Guinness Csoport keretében együtt dolgozni teamünkkel!

A regisztráció még nem jár részvételi kötelezettséggel (és részvételi előjogot sem biztosít) - jelentkezését Megrendelőlap kitöltésével szükséges véglegesíteni, amelyet a megadott e-mail címre kézbesítünk!

<<== Regisztráció a baloldali boxban lehetséges!

Még egy ajándék...

A kurzus foglalójának értékében (10.000 Ft) most az egyik legfontosabbat adhatja szeretteinek karácsonyi ajándékba - a fittség és  egészség örömét.

2018. december 20-ig a foglalalót teljesített részvevők egy ajándék Karácsonyi VIP Igazolványt kapnak, amely alapos fittségi állapotfelmérésre és 'medical fitness' szakértői konzultációra jogosítja fel tulajdonosát.

Önnek csak annyi a dolga, hogy kitölti és a fa alá helyezi. :-)

Szeretet teljes, boldog karácsonyt kívánunk!

MediFitness - Orvosi Diéta és Mozgásterápia Team